Jaké kalhoty vybrat dětem na řádění venku?

Jaké kalhoty vybrat na řádění venku? 

V prodejně OUTDOORBABY vám rádi poradíme!

Možností je dnes tolik, že je někdy pro rodiče opravdu těžké se zorientovat. Proto vám zkusíme s výběrem pomoci. Hned na začátek předesíláme, že se jedná jen a jen o subjektivní názor našeho obchodu na základě našich dlouhodobých zkušeností a zpětné vazby od našich zákazníků a nemusí se tedy shodovat s reklamou či prezentací jednotlivých zmiňovaných značek!

V první řadě si rozmyslete, na co vlastně kalhoty potřebujete a jak často je využijete. Jde vaše dítko ven do deště jen zcela výjimečně, a jen na krátkou procházku, protože jinak ve školce za deště tvoří a malují. Nebo máte dítě v lesní školce, a tak je venku od rána do večera každý den?

Outdoorové kalhoty z pevného materiálu /starší generace by řekla „šusťáku“/ ve velmi kvalitním provedení nabízí švédská firma Didriksons. Kalhoty jsou vodě i větru odolné, vodní sloupec 5000 mm, jsou dobře prodyšné, s přelepenými švy, takže jimi nepronikne žádná voda. V pase jsou stahovací na gumu. Nejlepší vychytávkou je ovšem prodlužovací velikost. Kalhoty /i některé bundy/ této značky mají uvnitř nohavice založení označené červenou nitkou. Když dítko povyroste, nitku jednoduše vypáráte a prodloužíte délku až o jednu velikost! Děti totiž v tomto věku ještě obvykle v pase moc nepřiberou, zato do délky se natahují velmi rychle. Pozor, prodloužení nemají úplně všechny modely. Na našich stránkách označení prodlužovacích kalhot najdete v popisu, v prodejně je potom zboží zřetelně označeno visačkou extend size /prodlužovací velikost/. 

                                                                           štítek

Podobnou kvalitu, a ještě vyšší vodní sloupec 10 000mm mají i kalhoty Benz od dánské firmy Color Kids. Oba dva modely jsou velmi vhodné do lesních školek, na výlety do přírody i skotačení na hřišti. Vydrží opravdu hodně. Jen tak se neprodřou a pokud pod ně dítko vhodně oblečete /funkční oblečení, tepláky, legíny/, můžete je používat až do hlubokého podzimu.

Nobi i Benze najdete zde https://www.outdoorbaby.cz/outdoor-3/

    NObi                nobi modré      

Softshelové kalhoty se v současnosti těší vysoké oblibě. Děti je rády nosí, neomezují v pohybu, jsou velmi příjemné i na holé tělo.  Moderní softshel má vodní sloupec až 10 000 mm a jsou prodyšné. Do školek je u nás nejoblíbenější česká značka UNUO. Kalhoty mají velmi jednoduchý pohodlný střih, nejmenší velikosti /nabízíme je už od velikosti 80/ jsou vhodné i pro děti s plenkou, kalhoty mají vysoký pas na gumu, takže děti netlačí ani jim netáhne na zádíčka, u malých velikostí jsou na nohavicích manžety a reflexní obrázek. Jejich hlavní výhodou je pak příznivá cena. Do školek je to dobrá volba. Užijete je od jara do brzkého podzimu pro venkovní „lítání“.

Pro starší děti, kde už chcete více detailů jako jsou kapsy na zip, pásek a vypasovanější módní střih můžete vybírat mezi softshelkami značek REIMA, Didriksons nebo Color Kids. Celou nabídku softshelových kalhot naleznete zde https://www.outdoorbaby.cz/softshell/

unuo tyrkys   UNUO          Reima              

Pogumované kalhoty jsou ideální volba do deště a bláta a hodí se zejména pro nejmenší děti. Starší, už je obvykle moc nechtějí. Natáhněte je lehce na to, co má dítě právě na sobě, doplňte gumáky a můžete vyrazit skákat do louží a vůbec nevadí, když si dítko do louže i třeba sedne. Kalhoty vodu nepropustí. Ale pozor nejsou prodyšné. Nehodí se proto pro celodenní nošení třeba právě do lesních školek, protože dítě by se v nich zapařovalo. Ideální jsou výlety a hraní v dešti po kratší dobu. Materiál je sice velmi pevný a neroztrhne se snadno, ale pokud v nich např. batolata lezou po kolínkách po hrubém povrchu /štěrk, kmínky/, mohou se v gumovém povrchu prošoupat mikrotrhliny a kalhoty samozřejmě přestanou být nepromokavé. Pro lezoucí děti proto volte raději softshelové nebo šusťákové kalhoty /viz. výše/. Pogumované kalhoty mají kšandy na upravení délky, dají se zúžit sepnutím v pase a na nohavicích jsou gumičky k zachycení pod gumáky. Máme v nabídce několik variant. Jednoduché bez podšívky /ty obzvlášť rychle schnou/, s bavlněnou podšívkou /vhodné i na holé tělo/ nebo zateplené s fleecovou podšívkou pro studený podzim..

Všechny pogumované kalhoty z naší nabídky zde https://www.outdoorbaby.cz/do-deste-2/

Playshoes      playshoes 2

Nezapomeňte, že kromě kvalitních kalhot bude vaše dítko potřebovat i bundičku, teplou mikinu, gumáčky, pokrývku hlavy nebo rukavice do deště.

Vše nakoupíte na jednom místě v našem obchodě www.outdoorbaby.cz

Kamenná prodejna Jaselská 34, Praha 6.