Recyklované oblečení Reima SunProof

Oblečení Reima SunProof - nejekologičtější a také nejzábavnější způsob recyklace plastových lahví.

Značka Reima navrhuje oblečení pro aktivní děti, které umí děti ochránit a je nadčasové. Kolekce Reima SunProof 2021 s UV faktorem pomáhá předcházet
spáleninám od sluníčka a současně chrání naši planetu před plastovým odpadem.

Ať už děti plavou v moři nebo se nechají omývat proudem vody v řece, hra u vody znamená vystavení se nevyzpytatelným slunečním paprskům. S kolekcí SunProof může být hra na slunci bezpečná a zábavná - a navíc až 50 krát delší. Děti je třeba před spáleninami chránit.

Všichni známe zdravotní rizika opalování v brzkém dětském věku. Když dětem pokožku zakryjeme, ochráníme ji před UV paprsky, ale běžné oblečení nabídne pouze omezenou ochranu a postupně vystaví pokožku škodlivým efektům slunečního záření. V závislosti na hustotě látky se ochranný faktor běžného bílého trička z bavlny pohybuje mezi 5 a 10. S ochranným faktorem 50+ umožní oblečení Reima SunProof dětem hrát si na slunci bez rizika spálenin. Bezpečná a netoxická látka chrání před UVA i UVB paprsky. Navíc když si váš malý plavec obleče oděv SunProof, chrání též podmořský život. Není totiž nutné používat na zahalené části pokožky krém proti slunci**.

Od lahví až po malý zázrak

Oblečení Reima SunProof je vyrobeno z 80 % z recyklovatelného polyesteru a tvořeno zcela výhradně z použitých PET lahví. Je to proto, že čím více plastu dokážeme recyklovat, tím méně ho skončí v přírodě. Našim kamarádům v mořích a oceánech tím přinášíme delší a zdravější život. Pro naše hravé potisky a vzory používáme digitální tisk - ušetří se tím hodně a barviva ve srovnání s tradičním tiskem.

Ochrana od hlavy až po paty

Co se týče ochrany dětí před sluncem, je důležité chránit i hlavu! Naše kloboučky SunProof si drží slunce od těla a chrání jemnou pokožku hlavy a krku před spálením. 

Nezapomeňte ani na sluneční brýle: přirozený ochranný mechanismus očí dozrává až ve věku 25 let, proto silné sluneční záření může vážně poškodit zrak. 

Všechny oděvy Reima SunProof jsou testovány na UV ochranu dle standardů EN 13758-1+ A1. Testování zaručuje, že oblečení poskytuje spolehlivou ochranu. UV ochranný faktor je označen na visačce a oblečení samotném. Většina letního oblečení Reima přirozeně velmi dobře chrání před UV paprsky. Buď ochrana vychází přímo ze struktury vlákna nebo je ochranná substance vetkaná hlubokodo vláken samotných. Všechno ochranné oblečení Reima je netoxické a bezpečné, nezávisle na druhu použité ochrany.

Mnoho látek, které filtrují UV paprsky a jsou součástí ochranných krémů, škodí mořským živočichům i korálovým útesům. Pokud budete používat oblečení SunProof místo krémů, snížíte tak množství chemikálií, které končí ve vodě a ochráníte mořskou faunu.

Reima ve zkratce

Reima je vůdčí značkou dětského funkčního oblečení. Byla založena v roce 1944 ve finském městě Kankaanpää. Reima Ltd. zaměstnává téměř 500 lidí. Obrat společnosti v roce 2019 dosahoval 141 milionů eur. Reima prodává své oblečení celosvětově v 37 zemích. Misí Reima je zabezpečit pro děti svobodu pohybu a hry venku bez ohledu na počasí. Mezi zásadní principy produktů Reima patří funkčnost, bezpečnost, inovace a svěží finský design. Oblečení je každodenně testováno těmi nejtvrdšími testery: dětmi samotnými. Více si můžete přečíst na www.reima.com

/převzato z tiskové zprávy REIMA 2021 duben/2021/